Релакс Център

 

! Релакс Център

Модерният Релакс Център е част от хотел "Св.Св.Петър и Павел". Разположен е на 6-ти последен етаж на сградата, от който се разкрива разкошна гледка към морето.

Релакс центъра разполага със следните услуги:

*Солна стая- (солна пещера) е най - модерната процедура за Релакс  центъра широко разпростанена в Европа;а вече и в България .. Халотерапията ( сол терапията ) влияе върху различни заболявания –подобряване на имунитета и повишаване тонуса на тялото,хронична умора; стрес, всички респираторни заболявания на дихателните пътища (хронични астми,бронхит,пневмония , кашлица, синузит, сезонни алергии,сенна хрема,общ грип и вирусни инфекции,хронични възпаления на ушите),както и върху различни кожни заболявания – псориазис, атопичен дерматит, екзема,  и т.н.Чрез модерна технология (халогенератор) в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори както и на морския бряг. Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.

*Сауна-влизайки в  нея може да се насладите на морето ;защото тя е 50% изградена от стъкло и  се виждат Равда;Несебър и Сл.бряг. Тя  е тип суха баня, която разчита на сухата топлина за премахавнето на токсините от тялото. Тя се е утвърдила като метод за алтернативно лечение и профилактика. Доказано е, че редовното ползване на сауна, повишава имунитета и може да предотврати разболяване при хора, които имат начални симптоми на настинка или грип.Доказано е, че някои от положителните ефекти на сауната се дължат на факта, че пръските вода върху силно загретите камъни водят до образуването на много отрицателни йони във въздуха, които подобряват дишането, повишават съдържанието на кислород в кръвта, стимулират сърдечно съдовата система, премахват главоболието и стреса и подобряват способността за концентрация.  

*Парна баня

*Зона за релакс

*Джакузи

*Хидромасажна вана

*Електролечение

*Масаж

*Ново!Ново! Калолечение с ПОМОРИЙСКА ЛИМАННА КАЛ и ЛУГА !
Към Релакс Центъра на хотела е обособен НОВ сектор оборудван с вани за кални процедури.

Природата е надарила районa на Поморие с уникален дар- единственото по рода си в България Поморийско езеро, известно от дълбока древност със световно признатите качества на лечебната си кал. Калта има богат химичен състав и е изключително полезна за човешкия организъм. Чрез калолечението се подобряват значително обменните процеси в организма, а нивото на холестерола се нормализира. Лечебният ефект е резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните и механични фактори на лечебната кал.Има положително влияние върху различни заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, кожни заболявания и гинекологични заболявания.

Поморийската луга е вторичен материал от процеса на добиване на морска сол. Това е гъста остатъчната течност, изтекла от солените хълмчета, в които кристализира солта от водите на езерото. Течността е с висока плътност, бледожълт до кафяв цвят, със солено горчив вкус и специфичен мирис. Лугата съдържа редица важни макро- и микрелементи, както и колоиди, различни киселини от органичната и неорганичната природа, биологично активни вещества и други компоненти от жизнената дейност на микрофлората и фауната на езерото и морето. Прилагането на лугата подобрява качеството на окислително-възстановителните реакции, спомага за възстановяване на хормоналния статус, засилва метаболизма и стимулира защитните свойства на организма.

За повече информация относно ценови оферти, пакети за релакс и здраве, моля свържете с нас на тел: +359 596 28002!

 

 

 

Видео
БългарскиEnglishРусский