Релакс Център

 

ЦЕНТЪР ЗА ЛЕЧЕНИЕ С КАЛ, ЛУГА И СОЛ

„Център за Релакс и лечение с кал, луга и сол” е разположен на 6-ти последен етаж на хотела, от който се разкрива невероятна гледка към морето.

Обособен е на две зони: термална и лечебна.

Термалната зона е с невероятна панорама към Черно море, оборудвана с арома парна баня, финландска панорамна сауна, джакузи с морски изглед, зона за отмора, открита тераса с гледка към прочутото в цял свят Поморийско солено езеро от което се добива лечебната кал и луга.

Лечебната зона е насочена към следните здравно-възстановителни процедури: калолечение /отделен сектор с кални вани  и  кални апликации/,  електролечение, магнитотерапия, луголечение,  хидромасажна вана, масажен кабинет, както и солна стая /солна пещера/.

Солната стая e най-модерната процедура широко разпростанена в Европа, а вече и в България. Халотерапията /сол терапията/ влияе върху различни заболявания–подобряване на имунитета и повишаване тонуса на тялото, хронична умора, стрес, всички респираторни заболявания на дихателните пътища (хронични астми, бронхит, пневмония, кашлица, синузит, сезонни алергии, сенна хрема, общ грип и вирусни инфекции, хронични възпаления на ушите), както и върху различни кожни заболявания–псориазис,атопичен дерматит, екзема, и т.н. Чрез модерна технология (халогенератор) в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори както и на морския бряг.

Калолечение в Поморие

Природата е надарила районa на Поморие с уникален дар - единственото по рода си в България Поморийско езеро, известно от дълбока древност със световно признатите качества на лечебната си кал. Калта има богат химичен състав и е изключително полезна за човешкия организъм.

Чрез калолечението се подобряват значително обменните процеси в организма, а нивото на холестерола се нормализира. Лечебният ефект е резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните и механични фактори на лечебната кал.Има положително влияние върху различни заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, кожни заболявания и гинекологични заболявания.

Поморийската луга е вторичен материал от процеса на добиване на морска сол. Това е гъста остатъчната течност, изтекла от солените хълмчета, в които кристализира солта от водите на езерото. Течността е с висока плътност, бледожълт до кафяв цвят, със солено горчив вкус и специфичен мирис. Лугата съдържа редица важни макро- и микрелементи, както и колоиди, различни киселини от органичната и неорганичната природа, биологично активни вещества и други компоненти от жизнената дейност на микрофлората и фауната на езерото и морето. Прилагането на лугата подобрява качеството на окислително-възстановителните реакции, спомага за възстановяване на хормоналния статус, засилва метаболизма и стимулира защитните свойства на организма.

 

ВОДОЛЕЧЕНИЕ

Водата е едно от най-големите богатства на природата. Затова ние от Хотел „Св. Св. Петър и Павел” залагаме на нейните качества и положителни резултати в няколко вида процедури.

В нашият център за лечение с кал, луга и сол разполагаме с хидромасажна перлена вана. В нея се извършва подводен масаж на тялото от въздушни мехурчета – перли.

Лечебна хидромасажна вана с хвойна

Както повечето знаем, хвойната има успокояващ и релаксиращ ефект върху човешкото тяло. След престой от 20 минути в тази ароматна билка вие ще се почувствате отпочинали, спокойни и заредени с нови сили. Хидромасажната вана в разположена в самостоятелно помещение. Само по себе си, то е обзаведено в модерен дизайн и е изолирано от шума и хората в релакс центъра на хотела. За да създадем зона с пълен релакс на нашите посетители, помещението има допълнителни светлинни ефекти.

Ароматна перлена вана

За още по-отпускащо изживяване тук използваме различни видове аромати на билки, дадени ни от природата. Най-предпочитани са евкалипт, мента, лавандула, българска роза и други. За пълното удовлетворение на клиента добавяме и пълнител със солни кристали. В съчетание с хидромасажните дюзи, които докосват сетивата с лек масаж, Вие ще се потопите в успокояващи тялото и ума моменти. Отново сами, под звуците на тиха музика за период от 20 минути.

Вана с водорасли успокояват

Използвайки екстракт от морски водорасли, добити по специален метод, тази вана ще се погрижи за Вашето добро здраве и настроение. По време на процедурата ще се почувствате в свои води и ще се потопите в тайните на морето. Ще се заредите с живи разтворими микроорганизми, които ще изпълнят с енергия и младост вашето тяло. Този вид вана действа релаксиращо чрез топлината на водата, съчетана с различни масажни движения върху мускулите Ви. В комбинация с лечебната сила на морските водорасли, ще се почувствате възстановени след желателния престой от 20 минути.

Ваната на Клеопатра

Египетската владетелка Клеопатра поддържала своята красота, използвайки лечебните сили на млякото и меда. В наши дни също е доказан благоприятния ефект на млякото върху кожата. А именно изглаждане на бръчките и запазване на младостта. Освен върху кожата, тази процедура има полезно действие и на други места от тялото ни. Отразява се добре върху вътрешните органи, а също и при болки в ставите. След не дълъг престой от 15-20минути, при температура 36-38◦ ще се премахне стреса и напрежението. Както и умората в тялото, натрупана от напрегнатото ежедневие. Кожата Ви ще стане нежна, гладка и еластична.

Детоксикираща антистрес вана с хвойна и етерични масла

Този вид вана се препоръчва при депресивно настроение, стрес и липса на желание към ежедневните задължения. Специалистите препоръчват при такива състояния да се доверим на продуктите, дошли от природата и лечебните свойства на водата. Нашето тяло има нужда от силна хидратация. Можем да постигнем това с потапяне в лечебен еликсир от определени билки. За това ще допринесат тихата атмосфера, ароматните свещи и приятната музика. Ще харесате толкова много тази процедура, че ще искате да я превърнете в любим ритуал. Желателно е детоксикиращата антистрес вана да се прави за не повече от 30 минути в края на деня. Така ще дадете на Вас и Вашето тяло най-доброто.

 

ФИЗИОТЕРАПИЯ

Физикалната терапия, позната още като физиотерапия, идва от гръцките думи fysis – природа и therapia – лечение. Тя е комплект от средства и методики, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания. Естествено с помощта на естествени фактори като слънце, море, лечебна кал, вода, масаж, движение и преформирани фактори (електрически ток, ултразвук, лазерни лъчи, магнитно поле).

Естествените физикални фактори са познати от дълбока древност и стоят в основата на топлолечението, балнеолечението, калолечението, хидротерапията, климатолечението и други базисни за физиотерапията раздели.

Ние от хотел „Св. Св. Петър и Павел” разполагаме с най-модерни апарати от ново поколение. Те се намират в нашия център за лечение с кал, луга и сол, и са в експлоатация от 2016г. Апаратите са функционално разположени така, че да се обслужат двама души едновременно. Процедурите се извършват индивидуално под приятното въздействие на тиха, релаксираща музика. А с цел повече спокойствие и комфорт, допринася и иновативният и непретенциозен интериор.

В зависимост от състоянието на пациентите, физиотерапията се прилага най-често за:

- облекчаване на болката – обезболяване;

- подобряване на храненето на тъканите - трофичен ефект;

- подобряване на кръвообръщението, улесняване на венозния отток;

- стимулиране на жлезите с вътрешна секреция – ендокринни изменения;

- подобряване на проводимостта на периферните нерви.

Също така физикалната терапия се използва при заболявания като мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда, след травми, раждане, подпомагане на възстановяването след хирургически интервенции и други.

Видове физиотерапевтични процедури

Лечение с токове:

1. Нискочестотни токове:

Електрофореза – комбиниран лечебен метод, при който чрез галваничен ток в организма се въвеждат различни лекарствени вещества.

Диадинамични токове

Ток на Треберт и RS - ритъм синкол за електростимулация

Лугофореза - отново комбиниран метод, който съчетава полезното действие на лугата и нискочестотните токове.

2. Средночестотни токове:

Интерферема – двуполюсна и четириполюсна интерферема – използват се кръстосани токове, особено ефективни при схващания, ставни и мускулни болки, артрити и артрозни изменения. Лечебен процес, при който кръстосани тикиве проникват през кожата в тъканите, а от там и в мускулите, лимфата, кръвта, като след това се превръща в топлина, която лекува чрез електрохимични процеси.

3. Ултразвукова терапия

Ултразвукът има противовъзпалително и обезболяващо действие, влияе върху заболявания на опорно-двигателната система, при разтягания или мускулни спазми и други оплаквания, свързани с периферната нервна система.

Фонофорезат – тя съчетава ултразвуковите вълни в комбинация с лугов гел и дават отлични резултати прилагани по този метод.

4. Магнитотерапия

Метод, при който с лечебна цел, се прилагат постоянни или променливи магнитни полета. Те от своя страна създават колатерна съдова мрежа със съдоразширяващ, противоалергичен, противовъзпалителен и противооточен ефект. Това е единствената процедура, която може да се ползва при наличие на чужда тяло в или над засегнатата зона /гипс, метални шини и други/. Във физиотерапията се използва за профилактика и лечение на заболявания на костната, мускулната, дихателната и сърдечно-съдовата системи. Прилага се на хора от различни възрасти, няма странични ефекти. Обикновено действието на магнитите може да се усети след около седмици третиране на проблемното място. Дава отлични резултати при фрактури, операции, изкълчвания, ишиас, лумбаго и др.

За повече информация относно ценови оферти, пакети за релакс и здраве,

моля свържете с нас на тел: +359 596 28002!

 

 

 

Видео
БългарскиEnglishРусский