Лечение и рехабилитация

Калолечение в Поморие

Калолечението е един от най-старите методи за лечение. Още от древността хората са знаели за лечебните свойства на калта и затова я използвали широко в ежедневието си. Жени в Рим си правили маски на лицето с нея заради съдържанието ѝ на естествена влага. Но освен това лечителите препоръчвали калолечението на всички хора с хронични заболявания, артрит и проблеми с кръвообращението. Така бреговете на Мъртво море придобиват популярност заради калолечението, което предлагали. Дори египетската кралица Клеопатра не пропуснала да се възползва от природните блага.

Но вие няма нужда да излизате извън България, за да се насладите на чистата сила на природата. Калолечение Поморие е всичко, от което се нуждаете, за да успокоите болките и да възвърнете сиянието на кожата си. Районът на Поморие е известен с уникалния си дар – единственото по рода си Поморийско езеро, популярно заради лечебната си кал.

Калта е не само полезна за човешкия организъм, но има успокояващо действие. Лечебният ефект е резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните вещества в калта.

Калолечението в Поморие ще подобри значително обменните процеси на тялото ви, а холестерола ви ще се нормализира. Освен това калолечението ще повлияе положително върху различни заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система. Доказано още от древността, лечението с кал помага и при кожни и гинекологични заболявания.

Ако досега не сте се идвали на калолечение в Поморие, няма нужда да се притеснявате. В Поморие калолечението ще ви накара да се отпуснете както никога досега. Топлата и мека кал ще прогони стреса и умората. Но освен това, докато се наслаждавате на релаксиращата музика, лечението с кал ще балансира и детоксикира тялото ви. А кожата … трябва да опитате сами лечение с кал в Поморие, за да усетите сами копринената мекота.

ЛУГОЛЕЧЕНИЕ В ПОМОРИЕ - ЛЕЧЕНИЕ С ПОМОРИЙСКА ЛУГА

Луголечението в Поморие е още една природна тайна, от която можете да се възползвате. Поморийската луга е вторичен продукт от процеса на добиване на морска сол. Това е гъста остатъчна течност, изтекла от солените хълмчета, в които кристализира солта във водите на езерото. Лугата съдържа редица важни макро- и микроелементи, колоиди, различни киселини и биологични активни вещества. Но освен тях, в нея има и много други компоненти от жизнената дейност на микрофлората и фауната на езерата и моретата.

Лечебната сила на поморийската луга е била известна още от Средновековието. Много благородници са използвали луголечението, за да облекчат болките си и да подсилят имунитета си. Днес най-широко разпространени са компресите с луга заради благоприятното им въздействие на ревматичните заболявания. Затова и луголечение в Поморие е идеалният начин да се отървете от болките в ставите и мускулите.

Комбинацията на съвременните постижения в медицината и естествените ползи на луголечението дават неочаквани резултати. Луголечението в морския град е един от най-достъпните методи, за да възвърнете баланса на тялото си – без скъпи лекарства и странични ефекти. Луголечението е среща с природата, която ще ви позволи да релаксирате за момент, докато луга се грижи за вас.

Специалистите препоръчват лечение с поморийска луга за възстановяване на хормоналния статус, засилване на метаболизма и стимулиране на защитните свойства на организма. Освен това луголечението в Поморие е подходящо за заболявания на опорно-двигателния апарат, счупвания, навяхвания, травми и неврологични проблеми.

Детоксикация на тялото 12.04 - 25.06

На брега на морето в Поморие със закуски и вечери

2, 3, 5 или 7 нощувки
  • Изготвяне на индивидуална програма за лечение
  • Двойна стандартна стая море
  • Закуска и вечеря
  • Не важи за празници
  • Ползване на релакс център