Физиотерапия в Хотел Св. Св. Петър и Павел - Поморие

 

ФИЗИОТЕРАПИЯ - Физикалната терапия, позната още като физиотерапия, идва от гръцките думи fysis – природа и therapia – лечение. Тя е комплект от средства и методики, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания. Естествено с помощта на естествени фактори като слънце, море, лечебна кал, вода, масаж, движение и преформирани фактори (електрически ток, ултразвук, лазерни лъчи, магнитно поле).

Естествените физикални фактори са познати от дълбока древност и стоят в основата на топлолечението, балнеолечението, калолечението, хидротерапията, климатолечението и други базисни за физиотерапията раздели.

Ние от хотел „Св. Св. Петър и Павел” разполагаме с най-модерни апарати от ново поколение. Те се намират в нашия център за лечение с кал, луга и сол, и са в експлоатация от 2016г. Апаратите са функционално разположени така, че да се обслужат двама души едновременно. Процедурите се извършват индивидуално под приятното въздействие на тиха, релаксираща музика. А с цел повече спокойствие и комфорт, допринася и иновативният и непретенциозен интериор.

В зависимост от състоянието на пациентите, физиотерапията се прилага най-често за:

- облекчаване на болката – обезболяване;

- подобряване на храненето на тъканите - трофичен ефект;

- подобряване на кръвообръщението, улесняване на венозния отток;

- стимулиране на жлезите с вътрешна секреция – ендокринни изменения;

- подобряване на проводимостта на периферните нерви.

Също така физикалната терапия се използва при заболявания като мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда, след травми, раждане, подпомагане на възстановяването след хирургически интервенции и други.

Видове физиотерапевтични процедури

Лечение с токове:

1. Нискочестотни токове:

Електрофореза – комбиниран лечебен метод, при който чрез галваничен ток в организма се въвеждат различни лекарствени вещества.

Диадинамични токове

Ток на Треберт и RS - ритъм синкол за електростимулация

Лугофореза - отново комбиниран метод, който съчетава полезното действие на лугата и нискочестотните токове.

2. Средночестотни токове:

Интерферема – двуполюсна и четириполюсна интерферема – използват се кръстосани токове, особено ефективни при схващания, ставни и мускулни болки, артрити и артрозни изменения. Лечебен процес, при който кръстосани тикиве проникват през кожата в тъканите, а от там и в мускулите, лимфата, кръвта, като след това се превръща в топлина, която лекува чрез електрохимични процеси.

3. Ултразвукова терапия

Ултразвукът има противовъзпалително и обезболяващо действие, влияе върху заболявания на опорно-двигателната система, при разтягания или мускулни спазми и други оплаквания, свързани с периферната нервна система.

Фонофорезат – тя съчетава ултразвуковите вълни в комбинация с лугов гел и дават отлични резултати прилагани по този метод.

4. Магнитотерапия

Метод, при който с лечебна цел, се прилагат постоянни или променливи магнитни полета. Те от своя страна създават колатерна съдова мрежа със съдоразширяващ, противоалергичен, противовъзпалителен и противооточен ефект. Това е единствената процедура, която може да се ползва при наличие на чужда тяло в или над засегнатата зона /гипс, метални шини и други/. Във физиотерапията се използва за профилактика и лечение на заболявания на костната, мускулната, дихателната и сърдечно-съдовата системи. Прилага се на хора от различни възрасти, няма странични ефекти. Обикновено действието на магнитите може да се усети след около седмици третиране на проблемното място. Дава отлични резултати при фрактури, операции, изкълчвания, ишиас, лумбаго и др.

 

 

За повече информация относно ценови оферти, пакети за релакс и здраве,

моля свържете с нас на тел: +359 596 28002!

 

Балнео и SPA пакет "Поморие - кал, луга и сол" на първа линия до морето!

Видео
БългарскиEnglishРусский