Физиотерапия

Физикалната терапия, позната още като физиотерапия, идва от гръцките думи fysis – природа и therapia – лечение. Тя е комплект от средства и методики, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания. Осъществява се с помощта на естествени фактори като слънце, море, лечебна кал, вода, масаж, движение и преформирани фактори (електрически ток, ултразвук, лазерни лъчи, магнитно поле).

Естествените физикални фактори са познати от дълбока древност и стоят в основата на топлолечението, балнеолечението, калолечението, хидротерапията, климатолечението и други базисни за физиотерапията раздели.

Ние от хотел „Св. Св. Петър и Павел“ разполагаме с най-модерни апарати от ново поколение. Те се намират в нашия център за лечение с кал, луга и сол. Апаратите са функционално разположени така, че да се обслужат двама души едновременно. Процедурите се извършват индивидуално под приятното въздействие на тиха, релаксираща музика.

В зависимост от състоянието на пациентите, физиотерапията се прилага най-често за:

Физикалната терапия се използва също при мозъчен инсулт и инфаркт на миокарда, след травми и раждане, за подпомагане на възстановяването след хирургически интервенции и други.

Нискочестотни токове

Средночестотни токове

Ултразвукова терапия

Магнитотерапия

Детоксикация на тялото 12.04 - 25.06

На брега на морето в Поморие със закуски и вечери

2, 3, 5 или 7 нощувки
  • Изготвяне на индивидуална програма за лечение
  • Двойна стандартна стая море
  • Закуска и вечеря
  • Не важи за празници
  • Ползване на релакс център