ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

За всички приключенци и любители на почивките на море, Поморие предлага кратка разходка през историята. Ако желаете не само да рекласирате, но и да научите нещо ново, ви препоръчваме да посетите:

АНТИЧНАТА ГРОБНИЦА

Античната гробница се намира непосредствено преди входа на град Поморие в посока от Бургас под насип от надгробна мoгила. Това е едно от първите места, които посещават гостите на нашия хотел.

Античната гробница е паметник на тракийското строителство от римската епоха. Била мавзолей на завидна Анхиалска тракийска фамилия, тя е най-голямата и единствена по рода си на Балканския полуостров. Известна е също като „Кухата могила“. Названието идва от наличието вътре на куха колона, където са се извършвали религиозни ритуали, свързани с култа към слънцето.

Всеки предпочел нашия хотел в Поморие може да се наслади на историческото богатство на града. Античната гробница работи целогодишно с различно работно време през летните и зимните месеци.

Музей на солта

Музеят на солта е целогодишна туристическа атракция. Нейната основна цел е съхраняването и популяризирането на културното наследство на древно Анхиало. Музеят е единственият по рода си в България и Източна Европа и представя древна анхиалска технология за производство на морска сол.

В древността солта е била рядка и ценна стока, затова е била наричана „бяло злато“. Според историци солодобивът в Поморие датира още от преди основаването на Древно Анхиало (5 в. пр. Хр.).

Всички избрали нашия спа хотел могат да се запознаят с историята на солта. Ще имат възможност да видят „на живо“ процеса по събиране на солта на около 20 дка действащи солници. Интересното е, че солта се добива по същия начин, както е ставало през древността. Технологията се практикува повече от 25 века.

Не пропускайте да разгледате и залата в музея, оборудвана с модерно аудио- и видео съоръжение. В нея има богат снимков материал и копия на документи, макети, автентични инструменти и съоръжения като дървени колички, гребла и пособия. Възстановена е част от теснолинейката за транспортиране на солта.

Музеят работи целогодишно, но работното му време е различно през зимните месеци /15.09 – 15.06/ и през летния сезон /15.06 – 15.09/.

Исторически музей

Историческият музей е още едно ценно богатство от миналото, което могат да разгледат гостите на нашия хотел. Сградата на музея, която е паметник на културата, е построена към края на XIX век. Известна е с това, че първоначално е била гръцко девическо училище.

Експозицията дава информация за богатото етническо разнообразие и културни особености на населението на Анхиало, състоящо се от гърци, тракийци и македонци.

Ще имате възможност да видите богата колекция от уникални експонати, свързани с различните периоди от историята на град Поморие, включително монети от римската епоха на древно Анхиало и най-различни средновековни находки като накити за глава и тяло.

Детоксикация на тялото 12.04 - 25.06

На брега на морето в Поморие със закуски и вечери

2, 3, 5 или 7 нощувки
  • Изготвяне на индивидуална програма за лечение
  • Двойна стандартна стая море
  • Закуска и вечеря
  • Не важи за празници
  • Ползване на релакс център