уелнес и лечение

ЦЕНТЪР ЗА ЛЕЧЕНИЕ С КАЛ, ЛУГА И СОЛ

Центърът за релакс и лечение с кал, луга и сол е разположен на 6-ия панорамен етаж на хотела, от който се разкрива уникална гледка към морето. Обособени са две зони: термална и лечебна.

Термална зона

Термалната зона е с невероятна панорама към Черно море. Част от нея са арома парна баня, финландска панорамна сауна, джакузи с морски изглед, зона за отмора, открита тераса с гледка към прочутото в цял свят Поморийско езеро, от което се добива лечебната кал и луга.

Лечебна зона

Лечебната зона е насочена към следните здравно-възстановителни процедури: калолечение /отделен сектор с кални вани и кални апликации на 1-вия етаж/, електролечение, магнитотерапия, луголечение, хидромасажна вана, масажен кабинет, както и солна стая /солна пещера/.

СОЛНА СТАЯ

Погрижете се за здравето си в приятна обстановка. Опуснете се и релаксирайте в солна стая Поморие в нашия хотел. Солната терапия е една от най-широко разпространените процедури в Европа, вече и в България. Това е природна терапия, която се практикува вече повече от 100 години. Първоначално хората са пътували специално до солните пещери, понеже са вярвали в пречистващата сила на солта. Но днес това не е необходимо, защото можете да се възползвате от всички ползи на солта в нашата солна стая в Поморие.

Солната стая е специализирано помещение, което се доближава максимално до климата на солните пещери, боровите гори и морския бряг. Това е възможно чрез модерната технология – халогенератор, който поддържа богатия на микроелементи въздух. Създадена специално с мисъл за вас, солната стая е изградена от сухи частици сол. Именно те са тези, които ще ви помогнат да се отървете от заболяванията на дихателните пътища и кожата.

Халотерапията /сол терапията/ в нашата солна стая Поморие може да повлияе на различни заболявания като хронична умора, стрес, респираторни заболявания на дихателните пътища. Солта в солната стая влияе благоприятно на хронична астма, бронхит, кашлица, синузит, сезонни алергии, сенна хрема, грип и вирусни инфекции, хронични възпаления на ушите. Но освен това терапията в солна стая ще подобри имунитета ви и ще повиши тонуса на тялото ви. Освен това не бива да пренебрегваме и ефекта ѝ върху различни кожни заболявания като псориазис, атопичен дрематит, екземи и други. Открийте и вие предимствата на солната стая.

За да посетите солна стая, не се нуждаете от специална подготовка. Повечето специалисти ще ви посъветват просто да се облечете удобно и да се насладите на пречистващата сила на солта.

Детоксикация на тялото 12.04 - 25.06

На брега на морето в Поморие със закуски и вечери

2, 3, 5 или 7 нощувки
  • Изготвяне на индивидуална програма за лечение
  • Двойна стандартна стая море
  • Закуска и вечеря
  • Не важи за празници
  • Ползване на релакс център